UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін розповів про плани Порошенка на Генасамблеї ООН

У президента України заплановано багато зустрічей у Нью-Йорку.

Президент України Петро Порошенко в рамках участі в роботі Генеральної Асамблеї ООН проведе ряд зустрічей з іноземними політиками та дипломатами, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в неділю, 11 вересня.

"Зустрічі заплановані, зустрічей буде дуже багато, причому, не тільки з акцентом на Європу , а й на США", – уточнив глава МЗС.

Зокрема, глава держави планує зустрітися з президентом США Бараком Обамою, а також виступити на засіданні Генасамблеї ООН.

Крім того, в Нью-Йорку відбудуться два засідання Ради Безпеки ООН.

"І для нас це дуже важливо, оскільки одне буде присвячено Близькому Сходу та Сирії, а інше - авіаційній безпеці, напередодні якого ми очікуємо на остаточний звіт, що стосується малазійського "Боїнга", – пояснив Клімкін.

Читайте також: Порошенко та Меркель домовилися активізувати зусилля для реалізації Мінських угод

71-я сесія Генасамблея ООН відкриється 13 вересня в штаб-квартирі організації в Нью-Йорку.

Президент України Петро Порошенко брав участь в 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у вересні 2015 року. У своїй промові він зазначив, що Росія веде проти України агресивну війну, не визнаючи цього офіційно.

Нагадаємо, 8 вересня у Лондоні відбулася конференція "Діяльність ООН з підтримки миру", в якій брали участь очільники оборонних відомств держав-учасниць ООН, у тому числі, міністр оборони України Степан Полторак.

У рамках конференції була підписана п'ятирічна Концепція розвитку партнерства Міноборони України та Пентагону. Голови оборонних відомств США таВеликобританії повідомили про відправку стратегічних військових радників до України.