UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін: Росія відмовилася забезпечити невтручання у внутрішні справи України

В Берліні йшла мова про те, щоб "російська сторона взяла на себе зобов'язання впливати на терористів" на Донбасі. Зустріч результатів не принесла.

Російська сторона на зустрічі в Берліні не продемонструвала готовності забезпечити невтручання у внутрішні справи України. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу в Києві.

"Я так розумію, що російська сторона сьогодні не готова брати на себе повний рівень зобов'язань щодо присутності спостерігачів ОБСЄ щодо ефективного контролю українсько-російського кордону, не готова визнати факти постійного перетину кордону технікою і найманцями і втручання збройних сил з російської території. Це основні моменти нашої розмови", - заявив глава МЗС.

Клімкін також повідомив, що в Берліні йшла мова про те, щоб "російська сторона взяла на себе зобов'язання впливати на терористів в Донецькій і Луганській областях, таким чином, щоб забезпечити ефективний контроль кордону".

"Для мене критично важливо, щоб російська сторона взяла на себе зобов'язання для того, щоб забезпечити присутність спостерігачів ОБСЄ для того, щоб здійснювалася ефективна верифікація і моніторинг, і, звичайно, критичним є прогрес по заручникам", - розповів Він про переговори в Берліні.

При цьому він зазначив: "Ми домовилися... не працювати над декларацією, не займатися формулюваннями, зосередитися на суті, безпосередньо на переговорах".

Як повідомлялося, напередодні у Берліні пройшла зустріч міністрів закордонних справ Росії, Німеччини, Франції та України щодо ситуації навколо України. !zn