UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін пояснив демарш української делегації під час виступу Путіна

Таким чином українська сторона показала ставлення до Росії-агресора, а також до слів її лідера.

Українська делегація залишила зал Генасамблеї ООН під час виступу Володимира Путіна, щоб продемонструвати ставлення до Росії, яка є агресором, а також до її словами президента Володимира Путіна.

"Це не просто демарш. Ми показали ставлення і до Росії, яка є агресором, а також до того, що говорив Путін", - заявив в ефірі 5 каналу голова МЗС України Павло Клімкін.

Він розповів, що в української делегації не було ніякого бажання перебувати біля президента РФ і слухати його виступ. "Звичайно, слухати те, що каже Путін і перебувати саме перед ним під час його виступу, я наприклад, не маю ніякого бажання. Точно так само, як і українська делегація", - сказав міністр.

Сам виступ президента Росії глава МЗС України назвав беземоційним.

"..це була беземоційна промову, в якій він знову повторював абсолютно відомі аргументи Росії, абсолютно нічого нового", - сказав він.

Клімкін також порівняв реакцію аудиторії під час виступів Путіна і Обами.

"Скільки оплесків було при виступі Обами, який говорив про демократію, про цінності, основний месидж якого - потрібно йти вперед, а не озиратися назад, не робити те, що робилося століття тому. І ніяких оплесків під час виступу Путіна", - заявив міністр.

28 вересня під час виступу Путіна делегація України залишила зал Генасамблеї ООН. Таким чином, представники української сторони висловили свою незгоду з політикою Москви. Крім того, українська делегація розгорнула прапор з Іловайська перед Путіним.

А напередодні, 27 вересня, російська делегація покинула Генасамблею ООН під час виступу президента України Петра Порошенка на Саміті з питань глобального порядку денного в галузі розвитку.