UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін назвав справою честі викорінення антисемітизму в Україні

Голова МЗС підкреслив, що Україна залишається дружньою до Ізраїля державою.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав антисемітизм абсолютно неприйнятним явищем і назвав його викорінення в Україні справою честі. Очільник МЗС підкреслив, що рівень антисемітських настроїв в Україні істотно знизився порівняно з радянськими часами.

"Нещодавнє дослідження моніторингової організації Pew Research показало, що рівень побутового антисемітизму в Україні нижчий, ніж у будь-якій країні Східної Європи", - написав керівник українського зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці в Facebook ввечері в середу, 21 листопада, за підсумками виступу на конференції, присвяченій боротьбі з антисемітизмом в Європі.

При цьому Клімкін констатував, що "навіть один випадок антисемітизму – це дуже багато".

"Тому ми закликаємо українські правоохоронні органи на будь-який антисемітський інцидент реагувати оперативно і рішуче. Антисемітизм – це неприйнятно зло. Його викорінення в Україні є для нас справою честі", - підкреслив дипломат.

Міністр нагадав, що Україна послідовно підтримує Ізраїль на міжнародній арені, є його надійним партнером і намагається брати з нього приклад у боротьбі проти зовнішньої агресії.

"Українська держава з самого початку свого існування, тобто з 1991 року, була абсолютно дружньою щодо Ізраїлю. Ми є вірними і тісними партнерами у двосторонніх відносинах. Ми підтримуємо Ізраїль на міжнародній арені, щиро засуджуємо акти тероризму, спрямовані проти євреїв і Ізраїлю. Ця країна для нас виступає прикладом згуртованості і рішучості в боротьбі із зовнішнім ворогом", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, згідно з дослідженням американського Pew Research Center, рівень побутового антисемітизму в Україні найнижчий у Східній Європі.

19 листопада Виконком Всесвітнього єврейського конгресу під час щорічного засідання проголосував за резолюцію щодо зростанню антисемітського насильства. Перед голосуванням Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство.