UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін назвав пропагандою заяву Держдуми РФ про Україну

Глава МЗС відмовився офіційно прокоментувати сьогоднішню заяву російських депутатів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав пропагандою заяву "Про загострення ситуації в Україні", одноголосно прийняту сьогодні депутатами Державної Думи РФ. Про це глава МЗС сказав під час виступу на Національному експертному форумі в Одесі у четвер, 18 жовтня.

"Щодо цієї заяви Державної Думи... можете вважати це пропагандою. Насправді значна частина Росії живе у паралельній реальності", - сказав міністр.

Він також відмовився офіційно прокоментувати цю заяву, зазначивши, що "якщо інопланетянин прибуде на Землю і перше, що він прочитає, буде заява Держдуми, може подумати, що це не Росія окупувала частину України, а насправді Україна окупувала частину Росії" і т.і.

Нагадаємо, що в четвер російські депутати ухвалили заяву "Про загострення ситуації в Україні" через підтримку української влади надання Томосу про автокефалію УПЦ. У заяві йдеться, що "влада України, по суті, вступила на шлях перетворення України на плацдарм боротьби з Росією та її народом на всіх можливих фронтах і напрямках".

Також Україну назвали "державою-терористом" через вбивство ватажка підтримуваного Росією угруповання "ДНР" Олександра Захарченка.