UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін назвав можливу дату розгляду Єврорадою питання про безвізовий режим для України

Міністр назвав безвізовий режим питанням довіри між Україною і ЄС.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Європейська Рада може прийняти рішення про надання Україні безвізового режиму до кінця осені.

"На початку вересня відбудеться розгляд доповіді по Україні в Європарламенті. Потім черга Євроради. Я дуже сподіваюся, що це відбудеться в жовтні або на початку листопада", – заявив очільник МЗС в ефірі "5 каналу" увечері в середу, 17 серпня.

Він визнав, що сьогодні перед ЄС стоїть чимало викликів, і висловив надію, що Брюссель, у першу чергу, розгляне питання надання безвізового режиму Україні і Грузії.

"Ніяких політичних ув'язок, ніяких пакетів з іншими країнами. Головне – оцінювати країни за те, що вони зробили", – підкреслив міністр.

Клімкін зазначив, що Київ виконав взяті на себе зобов'язання перед Брюсселем, і тепер "м'яч – на стороні ЄС".

"Насправді, безвізовий режим та його функціонування – це питання довіри між Україною і ЄС. Те, що ми все зробили, це, звичайно, супер. Але зараз ми повинні продовжувати виконувати всі. Це значить, все вже зроблено – і закони, і реформи – має працювати на "п'ятірку", – підсумував глава МЗС.

Нагадаємо, що 20 квітня Європейська комісія подала Європарламенту і Ради ЄС пропозиції щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Читайте також: Майже половина українців готові скористатися безвізовим режимом з ЄС

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом відкладено у зв'язку з двома проблемами: Brexit та міграційними хвилями, з якими зіткнулася Європа.

У свою чергу президент Петро Порошенко заявив, що питання надання Україні безвізового режиму буде розглянуто до осені цього року.