UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін на зустрічі глав МЗС нормандської четвірки представить український варіант "дорожньої карти"

Україна у своєму проекті "дорожньої карти" виконання Мінських угод буде наполягати на пріоритеті питань безпеки.

Українська сторона на зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі 29 листопада в Мінську надасть свій варіант "дорожньої карти" виконання Мінських угод, повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

"На зустрічі глав МЗС нормандської четвірки я збираюся зробити основні акценти на питанні безпеки та питання гуманітарного характеру, зокрема, звільнення наших політичних заручників, забезпечити доступ до міжнародних організацій, Червоного Хреста. А також, звичайно, я буду наполягати на нашому баченні "дорожньої карти", яка буде здатна зробити реальний прогрес в ситуації", - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін розповів про ключові питання саміту Україна – ЄС

Нагадаємо, що 21 листопада президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель домовився про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки.

На саміті лідерів країн нормандської четвірки 19 жовтня в Берліні була досягнута домовленість, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту "дорожньої карти" з імплементації Мінських угод.