UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко заявив, що відставки Азарова недостатньо

Політик нагадав, що головною вимогою Євромайдану залишається повна зміна влади

Уряд Миколи Азарова пішов у відставку завдяки Майдану, однак боротьба триває. Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко, повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Хочу сказати головне: процес пішов - уряд Азарова у відставці. Якби не було Майдану - цього б не сталося. І це тільки початок!", - зазначив Кличко.

Він також сказав, що скасування законів від 16 січня, які обмежували громадянські свободи, - це також маленький, але дуже важливий крок. Одночасно "УДАР" наполягає на поверненні до Конституції 2004 року, щоб владу не було сконцентровано в одних руках.

Кличко розповів, що в Україні є міліціонери, "які мають гідність - вони починають звільнятися і переходять на бік народу. "Я звертаюся до всіх співробітників МВС, внутрішніх військ, спецпідрозділів. Сьогодні у вас немає навіть міністра - він виконує обов'язки. Тому поміркуйте, на кого з вас буде потім покладено відповідальність за насильство проти свого народу. Будьте з людьми і захищайте громадян, а не Януковича". - сказав Кличко.

У коментарі журналістам політик також зазначив, що довго йшли переговори з представниками влади з питання амністії. Але влада пропонує амністію тільки після звільнення мітингувальниками адмінбудівель, а фактично - Майдану. "Ми на це не згодні. Тому завтра Рада знову збереться на позачергову сесію. Але ми розуміємо, що люди очікують набагато більшого, ніж відставка уряду! Тому головним кроком стане повна зміна влади і вибори президента!", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, учора парламентська більшість та опозиція в парламенті скасували дев'ять з одинадцяти законів 16 січня", які охрестили репресивними і диктаторськими. Також сьогодні Янукович прийняв відставку Кабінету міністрів. !zn