UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко заявив, що смолоскипна хода "Свободи" не має стосунку до Євромайдану

За словами політика, "люди прийшли боротися за себе, і не потрібно фарбувати у ті або інші кольори Майдан".

Запланована на 1 січня в Києві смолоскипна хода, приурочена до 105-ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери, не має стосунку до ВО "Майдан", стверджує лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

"Я вчора спілкувався з Олегом Тягнибоком і сказав, що це винятково хода, в якій бере участь партія "Свобода", - сказав Кличко в ефірі "Радіо Свобода" у вівторок.

Політик зазначив, що Майдан прийшли не ті люди, які підтримують партії, які підтримують ту чи іншу людину, а люди прийшли боротися за себе, і не потрібно фарбуватиу ті або інші кольори Майдан".

Як повідомлялося, 1 січня 2014 року Всеукраїнське об'єднання "Свобода" організовує в Києві смолоскипний марш з нагоди 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Марш пройде центральними вулицями столиці.

Відзначимо, що перша смолоскипна хода на честь Бандери відбулася у Києві 1 січня 2008 року. В перший день наступного року пройде вже шоста подібна акція у столиці. Ще раніше такі заходи проводили у Львові. !zn

Читайте також:

Кличко впевнений, що після новорічних свят до Майдану приєднаються ще більше українців

На Майдані Незалежності відбудеться святкування "барикадного" Нового року

Кличко закликав оголосити страйк після свят

Руслана покликала зустріти Новий рік на Майдані і виконати Гімн України