UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко запропонував "швидкий вихід із кризи" - дострокові вибори президента

"Хай призначають вибори на осінь і люди у конституційний спосіб змінять владу. Тоді напруга спаде", - заявив лідер "УДАРу".

Якщо влада не хоче повертатися до Конституції 2004 року, то швидкий вихід із кризи - дострокові президентські вибори. Про це заявив у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради лідер "УДАРу" Віталій Кличко, передає прес-служба партії.

За словами Кличка, всі у країні побачили, до чого може призвести концентрація влади в одних руках і це дуже небезпечно.

Він підкреслив, що повернення до Конституції 2004 знизить рівень напруги у суспільстві і стане дієвим механізмом виходу з кризи.

Однак, за словами лідера "УДАРу", влада навмисно затягує суспільство у багатомісячний період переписування Конституції. "У нас часу немає. Рахунок йде на дні або навіть години. Ми не повинні допустити нового витка конфлікту", - сказав Кличко.

ТАКОЖ: Янукович допускає можливість дострокових президентських виборів, - Мірошниченко

Він також додав, що парламент зараз не повинен розглядати якісь другорядні питання, а зосередитися на прийнятті рішень для подолання кризи. "Але я пропонував і інший шлях. Короткий шлях, який вирішить всі проблеми - дострокові президентські вибори", - зазначив Кличко.

"Хай призначають вибори на осінь і люди у конституційний спосіб змінять владу. Тоді напруга спаде. Люди будуть готуватися до виборів", - додав він.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявляв, що Віктор Янукович допускає можливість дострокових виборів, якщо не вдасться вирішити політичну кризу у країні. !zn

Читайте також:

Кличко вважає помилкою поїздку Януковича до Сочі під час кризи в Україні

Янукович розповів Кличку, що зміна Конституції може тривати до півроку

Кличко вважає федералізацію України шляхом до розвалу країни