UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко у Франції розповів про цивілізаційний вибір України

Чинна українська влада зобов'язана виконати всі умови ЄС для підписання Угоди про асоціацію, переконаний Кличко.

Угода про асоціацію з ЄС - це стратегічний і цивілізаційний вибір України, можливість перетворення її в сучасну демократичну державу з розвинутою економікою і високим соціальним стандартам. Про це заявив Віталій Кличко під час зустрічей в Парижі французькими політиками, повідомляє прес-служба партії "УДАР".

"Ми хочемо, щоб Угода про асоціацію була підписана у цьому році. Але ми розуміємо, що ця мета залишиться недосяжною, якщо українська влада не виконає умов ЄС. Адже ці кроки є принциповими для подальшого демократичного розвитку України. Саме тому "УДАР" наполягає на їх безумовному виконанні", - зазначив Кличко під час зустрічі з головою групи дружби "Франція-Україна" в національних зборах Франції Ремі Повро.

У свою чергу Повро заявив: "Україна повинна пройти етапи, необхідні для приєднання до європейської спільноти, і саміт у Вільнюсі - це той випадок, яким не можна не скористатися. Інакше, перспективи України відсунуться на роки. Я вірю в силу символічних кроків. Зокрема, дуже важливо, щоб була звільнена Юлія Тимошенко, яка сьогодні є символом політичних переслідувань за політичні переконання".

Кличко підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію завадить режиму Януковича у використанні заборонених прийомів, до яких він вдається - від застосування вибіркового правосуддя, адміністративного ресурсу і тиску до фальсифікації результатів виборів всіх рівнів.

На зустрічі з дипломатичним радником президента Франції Полем Жан-Ортіз лідер "Удару" зазначив: "Я розумію, що в Європі є різні думки щодо підписання Угоди про асоціацію. Але ми повинні мислити стратегічно і приєднання до європейської спільноти дозволить Україні реалізувати необхідні реформи. І ми, опозиція, тиснемо на владу щодо виконання умов ЄС, зокрема, звільнення Юлії Тимошенко, і сподіваємося, що європейські друзі України теж робити все, щоб змусити українську владу виконати необхідні умови. Ми впевнені, що за кілька місяців у Вільнюсі вирішуватиметься майбутнє України".

Процес асоціації видався для України складним, наголосив у розмові з Кличком дипломатичний радник президента Франції. "Це не означає, що ми розчарувалися в Україні. Ми сьогодні багато спілкуємося з керівниками країн ЄС у фокусі підписання або непідписання угоди з Україною. Є ті, які впевнені, що його треба підписувати, а є ті, хто вважають, що Україна повинна надати більше доказів того, що готова і може приєднатися до європейського співтовариства. Деякі країни вже визначилися зі своєю позицією щодо підписання угоди, деякі досі не визначилися. Але майбутнє України для Європи справді важливе", - зазначив Поль Жан-Ортіз.

За словами лідера "Удару", повернути Україну на шлях демократичного розвитку і здійснити давно необхідні реформи можна лише змінивши систему влади в країні. Ключовою передумовою для цього є перемога опозиційного кандидата на президентських виборах в 2015 році. "Але владі має протистояти той опозиційний кандидат, який здатний перемогти Януковича", - зазначив Кличко.

Під час візиту до Франції Віталій Кличко відвідав засідання французького парламенту, на якому депутати ставили запитання членам уряду щодо європейської політики Франції. Також лідер "Удару" візьме участь у конференції-дискусії в Центрі досліджень і досліджень міжнародних відносин і зустрінеться з міністром у європейських справах Франції Тьєрі Репантеном. !zn

Читайте також:

Кличко озвучив прохання глави Мзс Німеччини про єдиного кандидата в президенти від опозиції

Кличко обійшов Януковича у президентському рейтингу

Кличка відмовився від "кулуарної" зустрічі з Януковичем