UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко: Порошенко одним із перших указів поєднає посади мера Києва та голови КМДА

Віталій Кличко наполягає, що у мера Києва "має бути не репрезентативна функція, а ефективна".

Мер Києва Віталій Кличко розраховує, що Петро Порошенко після інавгурації своїм указом віддасть йому посаду голови КМДА. Про це він повідомив сьогодні журналістам після першого засідання Київради.

Кличко висловив жаль з приводу того факту, що Верховна Рада не підтримала законопроект про об'єднання посад мера Києва і глави КМДА, повідомляє Ліга.net.

"Ми розуміємо, що ці повноваження розділила попередня влада, якій було невигідно, тому що у неї не було представника на посаду мера. Пан Азаров говорив, що мер має лише репрезентативні функції. Я хочу запевнити: щоб мер втілював очікування киян, у нього повинні бути повноваження. Я звертався до Верховної Ради. Верховна Рада, на жаль, цього не підтримала, і на сьогодні залишається лише один крок - Петро Порошенко як президент України повинен призначити мера головою державної адміністрації, щоб мати вплив: ремонтувати дороги, ліфти, під'їзди, щоб був вплив на бюджет, щоб була виконавча вертикаль", - зазначив він.

ТАКОЖ: Парламент знову не підтримав об'єднання посад мера Києва і голови КМДА

Кличко вважає, що у мера Києва повинна бути не репрезентативна функція, а ефективна. На питання журналістів, чи були у нього домовленості з Порошенком з цього питання і чи можна очікувати такого призначення, Кличко сказав: "Наскільки я знаю, процедура інавгурації буде післязавтра, і одним з перших указів ми очікуємо указ про суміщення посад міського голови і голови КМДА".

Кличко додав, що напередодні зустрічався з нинішнім главою КМДА Володимиром Бондаренком і обговорював проблеми столиці.

Нагадаємо, інавгурація Петра Порошенка на посаду президента України відбудеться в суботу, 7 червня. !zn

Читайте також:

Кличко приступив до виконання обов'язків мера Києва

Опубліковано офіційні результати виборів мера Києва і Київради

Кличко пообіцяв дати присягу перед киянами після офіційного оголошення його мером Києва