UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко попросив Януковича підтвердити прагнення до асоціації та звільнити Тимошенко

Якщо Янукович справді прагне до євроінтеграції України, а не просто декларує її, він звільнить Тимошенко, впевнений Кличко.

Без звільнення Юлії Тимошенко Україна не зможе досягти своєї мети - підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко у Вільнюсі на зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомляє прес-служба партії.

"Ми бачимо, що сьогодні українська влада не демонструє готовності виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Якщо президент Янукович справді прагне до євроінтеграції України, а не просто декларує її, він звільнить Юлію Тимошенко", - заявив Кличко.

Він звернувся до президента Литви для того, щоб при визначенні своєї остаточної позиції Євросоюз врахував, що угода дасть українській опозиції та ЄС додаткові важелі впливу на владу і створить більш сприятливі умови для чесних виборів в Україні у 2015 році і масштабних реформ після перемоги кандидата від демократичних сил.

"Сьогодні головне завдання опозиції - зробити все, щоб було виконано умови і Угоду про асоціацію було підписано. А далі ми будемо вимагати від діючої влади реалізації положень цієї угоди. І ми чітко усвідомлюємо, що втілити докорінні реформи і дійсно європейські стандарти в Україні ми зможемо тільки після зміни влади у 2015 році", - зазначив лідер "УДАРу". !zn

Читайте також:

Янукович повинен піти, якщо Україна не підпише асоціацію з ЄС, - Кличко

ЄС дав Україні ще місяць на вирішення проблеми Тимошенко

Янукович у Нью-Йорку підтвердив: Євроінтеграція є визначальним вектором для України

Експертне опитування: Асоціацію підпишуть, Тимошенко зашлють до Німеччини