UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко подав до суду на телеканал Коломойського

Він вважає, що проти нього навмисно випустили блок заангажованих сюжетів.

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко подав до суду на телеканал "1+1". Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю, 26 липня.

Кличко заявив, що проти нього розгорнута масштабна компанія щодо дискредитації, яку організували представники нової влади і соратники експрезидента Віктора Януковича.

"Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації... Я і мій брат подали позов у суд на канал 1+1, який поливає нас брудом", - цитують Кличка "Українські новини".

Кличко не вважає свій позов наступом на свободу слова, оскільки директор каналу Олександр Ткаченко зацікавлений у звільненні голови КМДА і занятті його посади, що позначається на ангажованості сюжетів каналу.

"Справа не в кріслі, справа у принципах", - підкреслив він.

На його думку, дії нової влади є наступом на місцеве самоврядування та згортанням реформи децентралізації.

Зазначимо, що згідно з інформацією прессекретаря прем'єр-міністра Василя Рябчука, глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів подати подання про звільнення Кличко з посади голови КМДА.

Раніше повідомлялось, що президент Володимир Зеленський планує звільнити Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації та призначити на це місце гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка. Кадрові зміни планували провести ще до парламентських виборів.

Віталій Кличко у свою чергу заявив, що у разі розподілу повноважень мера столиці і голови Київської міської державної адміністрації він ініціюватиме дострокові вибори київського міського голови.