UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко після нападу на Чорновіл закликав журналістів до бойкоту влади

Журналісти повинні позбавити владу можливості за каналами преси створювати ілюзію для громадян, сказав Кличко і закликав журналістів говорити правду.

Віталій Кличко закликав усіх журналістів проявити солідарність з колегами, оголосити бойкот чинній владі і хоча б один день не показувати та не публікувати повідомлення про "покращення" режиму чинного президента.

"Сьогодні журналістів б'ють, закривають їм рота. Знищують право на професію. Підступно і вночі по-звірячому бити жінку - на таке здатні тільки боягузи і моральні виродки. Ці покидьки, схоже, повірили у свою безкарність. Хтось ще сподівається, що ця влада "виправиться" і когось почує? Сьогодні вона хоче зробити з нами всіма, що зробила вночі з Танею Чорновіл. Хоче паралізувати людей страхом. Так не буде", - зазначив Кличко у своєму зверненні.

Він підкреслив, що боятися повинні ті, хто освячує і коїть безчинства, а також їхні політичні сподвижники, які мовчать, а значить - погоджуються з тим, що відбувається.

"Вони обманюють людей, присипляють або лякають. І треба позбавити їх можливості створювати ілюзії для мільйонів громадян. Розповідайте про реальні події. Ви сьогодні маєте велику можливість - через виконання професійних обов'язків доносити і свою громадянську позицію ", - зазначив лідер "УДАРу".

Кличко також подякував усім громадянам, хто не боїться, хто відстоює свою гідність і майбутнє країни.

Нагадаємо, що вночі 25 грудня невідомі підрізали автомобіль відомої журналістки і громадянської активістки Тетяни Чорновіл, а потім сильно побили. Чорновіл пов'язує напад на себе з активною громадською діяльністю. Потерпіла вважає, що її могли побити через Віктора Пшонку та Віталія Захарченка, оскільки напередодні інциденту вона фотографувала маєтки генпрокурора і голови МВС. !zn

Читайте також:

ОБСЄ відреагувала на побиття Тетяни Чорновіл

Пшонка: Ввечері будуть перші результати розслідування нападу на Тетяну Чорновіл

Опозиція вважає, що до замаху на Чорновіл причетні спецслужби

Тетяна Чорновіл не виключає, що її могли побити через Пшонку і Захарченка