UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко оцінив оборону Києва

Він знову спростував твердження роспропаганди, нібито окупанти в Україні обстрілюють виключно військову інфраструктуру. 

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що столиця готова й далі оборонятися, зважаючи на те, що російські окупаційні війська продовжують стріляти по місту з артилерії та випускати ракети. Про це він розповів в ефірі Всеукраїнського телемарафону. 

Кличко спростував інформацію російської пропаганди про те, що обстрілюють лише військові об'єкти, нагадавши про сьогоднішнє бомбардування Оболоні, де зруйновано дев'ятиповерховий житловий будинок. Внаслідок попадання ракети у під'їзд одна людина загинула, ще 16 отримали поранення.

Також рештки ракети, яку знешкодила наша ППО, впали в районі Куренівки, внаслідок чого загинув ще один мешканець столиці, шістьох людей шпиталізували. 

Київ, за словами мера, проєктує ситуацію, яка трапилася в інших українських містах, таких як Харків, Маріуполь. Та після обстрілів окупантів кияни не падають духом. 

"Такі випадки дають нам мотивацію і показують, що це боротьба за виживання… Столицю ми нікому ніколи не віддамо. Попри складну ситуацію, Київ готується до оборони. Захищатимемо кожну вулицю, перехрестя, будинок, і вони стають блокпостом, форпостом на шляху будь-якого орка, який прийде до нашої столиці", — розповів Кличко.

Читайте також: Forbes: Друга світова війна може розповісти, як Росія буде брати в облогу міста в Україні

Як пише газета gazetaprawna.pl, штурм Києва можливий, але для утримання контролю над Україною у Владіміра Путіна недостатньо ресурсів.  Росія не хотіла помічати та усвідомлювати розвиток української армії протягом останніх восьми років та піддавалась хибним уявленням