UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко не хоче працювати в уряді за президента Януковича

Кличко сподівається, що Янукович не буде вводити НС, оскільки це потягне за собою новий етап ескалації кризи.

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко відмовився від пропозиції президента Віктора Януковича стати віце-прем'єром з гуманітарних питань. Про це повідомила прес-служба "УДАРу" після зустрічі лідерів опозиції з головою держави.

"Я не бачу себе в уряді Януковича", - заявив Кличко. "Немає сенсу зі мною обговорювати роботу в уряді. Навіть піднімати це питання немає сенсу", - додав політик.

Кличко також висловив сподівання, що президент не запровадить в Україні надзвичайний стан. За словами лідера "УДАРу", президент нарешті має припинити жити в "теплому інформаційному кліматі", який для нього створює його оточення.

Він додав, що оточення Януковича запевняє голову держави, що все у країні добре і те, що відбувається на площах всієї країни, - надумані речі з боку маленької групи "екстремістів".

Раніше повідомлялося про те, що лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк відмовився очолити уряд України. "Арсеній Яценюк не дав згоди очолити уряд. Переговори буде продовжено", - сказала Лукаш.

Нагадаємо, на переговорах з лідерами опозиції в суботу, 25 січня, президент Віктор Янукович заявив про готовність відправити уряд у відставку і запропонував Арсенію Яценюку посаду прем'єра, а Віталію Кличку посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

У свою чергу лідери опозиції ввечері в суботу зробили кілька суперечливих заяв. Яценюк заявив, що опозиція готова очолити уряд, але виставив додаткові умови.

На переговорах у понеділок президент Віктор Янукович і лідери опозиційних фракцій домовилися прийняти закон про амністію учасників акцій протесту, скасувати закони 16 січня і розглянути питання про відповідальність уряду. !zn

Читайте також:

Яценюк не погодився очолити уряд

Порошенко повідомив про готовність опозиції сформувати уряд

Янукович і опозиція домовилися скасувати "закони про диктатуру"