UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко говорив з Меркель про санкції до Януковича і олігархів

Важелі і механізми для застосування санкцій знаходяться в руках ЄС і Меркель, впевнений Кличко.

Лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко вважає за необхідне провести перевірку походження в країнах Європейського Союзу станів президента України Віктора Януковича та його близького оточення, а також підтримують владу олігархів.

Як повідомляє прес-служба партії "УДАР", про це Кличко сказав в ході зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.

"Я вважаю, що в руках ЄС та Німеччини, зокрема, є важелі і механізми для застосування санкцій. Тому потрібно провести перевірку походження наявних у країнах ЄС станів Януковича і його близького оточення, а також олігархів, які підтримують режим. Всі підозрілі банківські транзакції таких бізнесів повинні блокуватися у відповідності з вимогами директив ЄС щодо протидії відмиванню грошей. Це буде мати прямий вплив і на голосування депутатів від Партії регіонів в парламенті", - підкреслив заявив Кличко.

"Тиск на Януковича має бути доповнено позитивною програмою для українського народу. Вона, на мою думку, повинна включати: фінансову та іншу допомогу для подолання кризи. Її повинно отримати тільки уряд народної довіри; введення безвізового режиму для українців (за винятком представників режиму Януковича) або, як мінімум, введення безкоштовних віз і полегшення їх отримання; більш чітке окреслення перспективи членства в ЄС", - додав лідер партії "УДАР".

При цьому він зазначив, що незастосування санкцій штовхає Януковича до незаконних дій силових варіантів розвитку подій в Україні в подальшому. Політик також вважає, що рішення кризи в країні неможливе без змін у структурі влади, для чого необхідно як можна швидше повернутися до Конституції в редакції 2004 року. !zn

Читайте також:

Кличко має намір просити у Меркель санкції для українського керівництва

Меркель зустрінеться з лідерами Майдану

Меркель передумала, і тепер також допускає введення санкцій проти влади України