UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський суд вирішить, чи був факт збройної агресії РФ проти України

Якщо відбувається напад іншої країни, держава має проводити не АТО, а вчиняти організовані військові дії на відсіч агресору.

Суд розгляне справу про агресію проти України

Апеляційний суд міста Києва визнав незаконною та скасував ухвалу Шевченківського районного суду про відмову у відкритті провадження у справі про встановлення факту збройної агресії проти України. Тепер справу буде розглянуто по суті Шевченківським судом.

До Шевченківського районного суду міста Києва з вимогою встановити юридичний факт збройної агресії проти України звернувся 29 серпня Станіслав Батрин, заступник голови Громадської комісії по розслідуванню і попередженню порушень прав людини в Україні.

Суд першої інстанції відмовився розглядати справу з незаконних причин, проте дане рішення скасоване судом вищої інстанції. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як стверджує сам Станіслав Батрин: "Від встановлення факту збройної агресії проти України залежить виникнення права громадян України на отримання від держави в особі уповноважених органів влади захисту, гарантування безпеки їх життя та реалізації громадянських прав та свобод шляхом вжиття державою активних заходів на виконання статей 3 та 27 Конституції України (обов'язок держави - захищати життя людини).

Якщо відбувається напад іншої країни, держава має проводити не АТО, а вчиняти організовані військові дії на відсіч агресії для того, щоб захистити життя людей і майбутнє існування держави. Час не для ігор у АТО, а для системної і організованої військової відсічі.

Важливо, щоб Україна нарешті визнала факт військового вторгнення Росії постановою парламенту, та створила слідчу комісію для комплексного розслідування такого вторгнення, оскільки мовчання вже сьогодні породжує проблеми у міжнародній політиці. Ми маємо визнати факт військового вторгнення, ввести санкції проти резидентів РФ, говорити людям правду і діяти виключно в інтересах держави".

ZN.UA

ZN.UA