UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київрада звернулася до Ради з проханням призначити вибори мера столиці

У понеділок Київрада, як і планувалося, прийняла низку постанов, а також звернення до Верховної Ради.

Позачергове сесійне засідання Київради 19 серпня тривало трохи більше 10 хвилин. За цей час депутати Київради від більшості розглянули і прийняли 4 постанови та 3 звернення до Верховної Ради, і секретар Київради Галина Герега закрила засідання. Зокрема, депутати розглянули звернення до парламенту щодо виборів мера Києва.

Лише щодо двох проектів постанови депутати заслухали короткі виступи доповідачів, всі інші питання голосувалися без обговорення.

Їх було одноголосно підтримано ("за" проголосували 76-79 депутатів з 79 зареєстрованих у залі).

Разом з тим, народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Чорноволенко повідомив журналістам, що депутати Київради від більшості були у залі засідань Київради о 8 ранку.

Чорноволенко також додав, що опозиційних депутатів Київради не було попереджено про такі ранні збори і тому, коли вони прийшли до заявленого початку роботи сесії, вже не змогли потрапити на засідання Київради.

У понеділок Київрада, як і планувалося, прийняла ряд постанов, а також звернення до Верховної Ради України щодо розгляду питання призначення виборів Київської міської ради і визначення терміну їхнього проведення.

Депутати зокрема, скоригували програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік, річний бюджет; структуру та загальну чисельність виконавчого органу Київради; діяльність центрів надання адміністративних послуг у столиці.

Вирішено направити звернення до парламентарів з проханням терміново розглянути питання про встановлення меж міста Києва, збереження Біличанського лісу, а також внести зміни до Бюджетного кодексу України щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

В окремому зверненні до Верховної Ради депутати Київради запропонували дати оцінку діям народних депутатів України та їхніх помічників-консультантів під час участі у роботі пленарних засідань сесії Київради, які відбулися протягом 2012-2013 років, і внести зміни до законів та інших нормативно-правових актів, які б встановлювали повноваження народного депутата України, помічника-консультанта народного депутата України та порядок їхньої участі у роботі сесій сільських, селищних, міських, районних у містах, районних і обласних рад та засіданнях їхніх органів. !zn