UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ стурбований заявою бойовиків про вихід з "мінських угод" - Порошенко

За словами Порошенка, Україна не допустить зриву виконання мінських домовленостей і залишається прихильників мирного врегулювання. РНБО розгляне питання введення санкцій відносно РФ, сказав він.

Президент України Петро Порошенко висловлює стурбованість заявою терористів про їх односторонньому виході з мінських домовленостей.

"Нас турбує і заява терористів про односторонній вихід з мінських угод, які визнані всім світом - позиції щодо імплементації мирного плану та деескалації конфлікту, перекриття кордонів, звільнення незаконно утримуваних осіб, відведення важкої артилерії і припинення вогню", - сказав глава держави на засіданні РНБО у неділю в Києві.

За словами Порошенка, Україна не допустить зриву виконання мінських домовленостей і залишається прихильників мирного врегулювання.

За словами Порошенка, на закритому засіданні РНБО розгляне питання введення санкцій відносно РФ.

Засідання РНБО почалося з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих мирних жителів в результаті обстрілу бойовиками населених пунктів на сході України.

Потім президент підкреслив, що дані українських спецслужб указують на те, що атака на Маріуполь здійснювалася бойовиками при підтримці Російської Федерації.

"Перехоплення радіорозмов і телефонних розмов, які мені були надані Службою безпеки України, незаперечно свідчать про те, що ця атака була здійснена терористами, які, на жаль, підтримуються Російською Федерацією", - заявив Порошенко.

Він також повідомив, що покази затриманого коригувальника вогню по Маріуполю будуть оприлюднені для всього світу.