UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ порадив Москві зайнятися захистом прав людини на території РФ

У МЗС України наголошують, що зараз відбувається поширення "так званого російського зразка демократії на окуповану Росією Автономну Республіку Крим".

Будь-які спроби Російської Федерації спотворити ситуацію з захистом прав людини в Україні є спробою приховати свої власні проблеми у цій сфері, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

Як зазначив на брифінгу у п'ятницю, 4 квітня в Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, в Україні викликає серйозну стурбованість ситуація з правами людини у Російській Федерації.

"Тільки за даними російських правозахисних організацій у РФ сьогодні відбувають покарання понад 70 політичних ув'язнених", - зазначив він.

- Україна стурбована зростанням проявів фашизму, ксенофобії та антисемітизму у Росії

Яскравим свідченням репресій, за його словами, є "так званий суд над опозиційним політиком Олексієм Навальним", і "дивне, як для XXI століття, рішення прокуратури Росії про заборону публікацій його матеріалів у соціальних мережах".

У МЗС України наголошують, що наразі відбувається поширення "так званого російського зразка демократії на окуповану Росією Автономну Республіку Крим".

"Обмеження прав і свобод громадян України, викрадення і знущання над українськими військовослужбовцями, зневага до національних символів української держави, блокування українських ЗМІ і, нарешті, жорстоке вбивство нашого побратима - кримського татарина Решата Аметова - тільки через те, що він висловив протест проти російської окупації, - все це є елементами "демократії", яку в даний час насаджує Росія на частині території України", - вважають в українському МЗС. !zn

Читайте також:

Націонал-радикали в РФ вбили з початку року сім осіб

Росія запропонувала Польщі, Угорщині та Румунії поділити Україну

МЗС Росії дезінформує: у Вінниці люди в формі УПА пограбували потяг з Москви, відбираючи гроші і золоті прикраси