UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ чекає від Москви скасування рішення про використання збройних сил РФ на території України

За словами Порошенка, під час розмови з Путіним було досягнуто три домовленості: приїзд в Україну російського представника, скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України, а також спільні дії щодо закриття кордонів.

Україна очікує скасування рішення Ради Федерації про використання російської армії на своїй території, а також планує спільно з російською стороною дії щодо закриття кордонів, де відбуваються збройні конфлікти, заявляє новообраний президент України Петро Порошенко.

"Ми очікуємо скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України. А також плануємо спільні дії щодо закриття кордонів на дільницях, де відбувається збройний конфлікт і постійне перетин українських кордонів диверсантами", - заявив Порошенко журналістам у Уистреаме (Франція) у п'ятницю, 6 червня після короткочасної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

- Путін заявив, що "Правий сектор" в Україні розстрілює солдатів, і порадив Порошенко припинити АТО

Рада Федерації РФ 1 березня дала згоду президенту Росії на використання Збройних сил РФ на території України до "нормалізації суспільно-політичної обстановки в країні.

При цьому, слід зазначити, що нормалізації ситуації в Україні активно заважають групи бойовиків, які постійно прориваються в Україну з території Росії. !zn

Читайте також:

Путін пригрозив скоротити поставки газу в Європу у випадку реверсу в Україну

В Україну приїде представник РФ для обговорення кроків щодо врегулювання ситуації

Путін визнав, що має вплив на сепаратистів в Україну, - глава МЗС Франції

Порошенко і Путін неформально поспілкувалися в Нормандії (ВІДЕО)