UA / RU
Підтримати ZN.ua

Киян запросили на мітинг до нелегітимної Київради

Повноваження київської влади спливають 2 червня. В цей день під Київрадою пройде акція протесту проти дій влади, яка позбавила киян права вибору.

"Свобода" має намір провести біля будівлі Київради акцію протесту проти рішення Конституційного суду про скасування виборів у Києві і перенесення їх на 2015 рік.

"Ми закликаємо усіх небайдужих, усіх киян та всіх українців прийти 2 червня о 16:00 до будівлі Київської міськради і показати владі позицію щодо проведення виборів у столиці. Тільки так ми доведемо, що дійсно є громадянами, а не бидлом, яке може терпіти зневажливе ставлення до себе. Кияни мають право обирати собі свою, народну, київську владу", - заявив народний депутат від свободи Андрій Ільєнко.

Як повідомлялося Конституційний суд України у четвер, 30 травня, оприлюднив рішення за поданням депутатів від Партії регіонів, згідно з яким вибори київського міського голови та депутатів Київської міської ради мають відбутися в останню неділю жовтня 2015 року.

Як відомо, 2 червня 2013 року закінчується визначений Конституцією термін повноважень Київської міськради й мера столиці. Згідно з Конституцією, повноваження не можуть бути продовжені. !zn

Читайте також:

Після 2 червня КМДА на чолі з Поповим стане нелегітимною

Герега заявила, що Київрада буде працювати далі і без виборів

Опозиція вимагає ліквідувати Конституційний суд і обнулити списки Київради

В опозиції очікують, що президентський термін Януковича буде продовжено на 50 років