UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський апеляційний суд залишив під вартою Шуфрича

Він пробуде там до 15 листопада.

Київський апеляційний суд залишив під вартою народного депутата України Нестора Шуфрича. Його підозрюють у державній зраді, повідомляє кореспондент "Суспільного".

Судді залишили в силі ухвалу Печерського районного суду Києва. Згідно з нею він залишиться у СІЗО до 15 листопада.

"Залишити без змін (запобіжний захід — ред.). Подані апеляційні скарги адвокатів залишити без задоволення", — наголосив суддя.

Читайте також: СБУ затримала Шуфрича у справі про російську шпигунську мережу - ЗМІ

Народного депутата України Нестора Шуфрича затримали та вручили підозру за статтею "Державна зрада". Мова йде про справу щодо російської шпигунської мережі, яку створив співробітник ФСБ РФ та колишній народний депутат України Володимир Сівкович. Слідство вважає, що Шуфрич за завданням Сівковича виступав на українських та російських телеканалах, аби розповсюджувати ворожу пропаганду та просувати антиукраїнську політику. 

20 вересня Верховна Рада зняла Нестора Шуфрича, підозрюваного у державній зраді, з посади глави комітету Верховної Ради з питань свободи слова. 

У березні 2022 року територіальна оборона Києва також затримувала Нестора Шуфрича, який фотографував українські позиції. Тоді його охорона чинила спротив і відстрілювалася.