UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Київ має сісти за стіл переговорів із Донбасом»: Путін і Лукашенко обговорили війну в Україні

Нормандський формат не працює, заявили в Кремлі.

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін та самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко провели переговори в Москві, після чого констатували: запорукою відновлення миру в Україні є виконання Мінських домовленостей, передає пресслужба Кремля.

«Все, що потрібно зробити Києву – це сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу та узгодити політичні, військові, економічні та гуманітарні заходи щодо завершення конфлікту, і чим раніше це відбудеться – тим краще. На жаль, зараз ми спостерігаємо, навпаки, загострення ситуації на Донбасі», - сказав Путін.

Президенти «Союзної держави» наполягають на тому, щоб Донбасу надали особливий статус на рівні Конституції, провели місцеві вибори (що після 8 років російської пропаганди не має сенсу) та помилували бойовиків.

Серед іншого президент РФ в черговий раз повторив пропагандистську маніпуляцію, що «в Україні на законодавчому рівні закріплюється дискримінація російськомовного населення».

Читайте також: Путін ніколи не залишить Україну у спокої — The Washington Post

Докладніше про те, чому Мінські угоди здатні знищити Україну, дивіться у влозі Тетяни Силіної «"Мінськ" – вихід чи катастрофа?»