UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хорватія планує передати Україні 14 вертольотів Мі-8

Хорватське Міноборони ухвалило рішення, слово – за урядом країни.

Міністерство оборони Хорватії планує передати Україні 14 вертольотів Мі-8 та Мі-8 МТВ. Рішення має затвердити уряд країни. Про це пише Jutarnji.

Передачу техніки Україні в хорватському Міноборони вважають раціональним рішенням, оскільки незабаром деякі вертольоти вже завершують ресурси для технічного обслуговування. Як пише видання, ці гелікоптери будуть виведені з ладу до 2026 року і капітальний ремонт уже не робитимуть. Головна їхня проблема – це відсутність пристроїв та обладнання для оперативної сумісності.

Керівництво Хорватії провело консультації зі США, щоб домовитися про продаж вертольотів Black Hawk, щоб замінити ними Мі-8, які передадуть Україні.

Читайте також: Німеччина передасть ЗСУ новий пакет допомоги, зокрема боєприпаси для РСЗВ MARS II

Нагадаємо, 16 листопада у віртуальному форматі відбулося сьоме засідання контактної групи формату «Рамштайн» – союзники пообіцяли надати Україні цілий спектр нової допомоги. Зокрема Канада виділяє $500 млн та зимове спорядження для наших воїнів, Швеція – пакет допомоги на $270 млн, від Іспанії українські захисники отримають дві установки HAWK та ракети до них, Польща надасть ППО ближнього радіусу дії.