UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керувати виборчим штабом партії Порошенка буде Березенко

З'їзд партії заплановано на 31 травня.

Заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко стане керівником виборчого штабу оновленої партії, яка отримала назву "Європейська солідарність". Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела.

"Керівником штабу Петра Порошенка буде Сергій Березенко. Він йде за списком партії "Європейська солідарність"... Дивне у нас очищення виходить", - сказав співрозмовник видання.

Згодом Березенко підтвердив виданню, що керуватиме виборчим штабом, однак заявив, що не буде присутній у списку "Європейської солідарності".

"… у списку мого прізвища не буде. Вважаю, що в списках "Європейської солідарності" має бути якомога більше нових облич", - заявив він.

Як повідомляє УП, керівник президентської кампанії Порошенка Віталій Ковальчук не братиме участі у виборах разом із "Європейською солідарністю".

Нагадаємо, що раніше партію Порошенка покинули його соратники Ігор Кононенко і Олександр Грановський, "поступившись місцем у партійному списку новим політикам".

Зазначимо, що на президентських виборах Березенко був заступником керівника виборчого штабу Порошенка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю DT.UA повідомляв, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень про підкуп виборців під час президентської кампанії. Відомості внесено до ЄРДР за заявами кандидатів у президенти Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенко.

Своєю чергою Березенко вимагав від Авакова спростування "недостовірної інформації, що принижує честь, гідність і політичну репутацію".