UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі занепокоївся бажанням Лаврова визнати вибори терористів

Глава Держдепу знову нагадав Росії про реальне призначення мінських домовленостей.

Голова Державного департаменту США Джон Керрі занепокоєний намірами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова визнати вибори бойовиків в окупованому Донбасі.

Держсекретар заявив, що проведення так званих "виборів" на окупованих бойовиками територіях Донбасу і їх подальше визнання російською стороною буде порушенням домовленостей, досягнутих сторонами в Мінську.

"Це буде явним порушенням зобов'язань, які Росія і сепаратисти взяли на себе в тому, що підтримали мінські домовленості", - заявив Керрі в рамках візиту в Оттаву.

Читайте також: Путін заздалегідь виправдав незаконні вибори терористів в Донбасі


За його словами, "Сполучені Штати та міжнародна спільнота не визнають вибори сепаратистів до тих пір, поки вони не будуть проведені в рамках спеціального закону про статус (окремих районів Донецької та Луганської областей - ред.), прийнятого українським парламентом і підписаного президентом Порошенком".

Нагадаємо, намір визнати псевдовибори терриристов Лавров аргументував тим, що вони нібито узгоджені з мінськими домовленостями.

Проте відомо, що згідно з пунктом 9 Мінського протоколу, сторони домовилися провести дострокові парламентські вибори в Донецькій і Луганській областях згідно із законом "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" (закон про особливий статус).

При цьому в ЄС також попереджали, що псевдовибори в Донбасі перекреслять мінські домовленості.