UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівництво "ДНР" має намір провести "вибори" 2 листопада

Терористична організація не визнає вибори, призначені Києвом.

Керівництво "ДНР" має намір 2 листопада провести місцеві вибори і обрати главу "ДНР". Вибори до Верховної Ради України вони не мають наміру проводити, заявив так званий "прем'єр-міністр" "ДНР" Олександр Захарченко.

"Ми 2 листопада плануємо вибори у Верховну Раду і вибори глави республіки. Ніяких інших виборів, в тому числі Верховну Раду, проводитися у нас не буде", - сказав він ". Позачергові парламентські вибори в Україні пройдуть 26 жовтня.

Він зазначив, що у них "свій верховна рада, і ми самі будемо вирішувати, коли і які вибори нам проводити. Ніяких виборів, організованих Україною, у нас проводитися не буде", - сказав він.

Він додав, що "будь-які спроби провести вибори депутатів Верховної Ради України на території ДНР і ЛНР будуть розцінюватися як провокація".

Раніше Він заявляв про те, що Київ пропонує Луганській і Донецькій областях провести місцеві вибори 9 листопада.

Нагадаємо, що за висновком Цвк, в тимчасово окупованому Криму та на території Донбасу зараз провести вибори у Верховну Раду неможливо.

Нагадаємо, що за висновком Цвк, в тимчасово окупованому Криму та на території Донбасу зараз провести вибори у Верховну Раду неможливо.

Як повідомлялося, Верховна Рада на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Верховна Рада також прийняла закон, що звільняє від кримінальної відповідальності деякі категорії осіб, які вчинили кримінальні злочини в період з 22 лютого 2014 року до дня набрання чинності цього закону на територіях Донецької та Луганської областей, де проводилася антитерористична операція (АТО). !zn