UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кері вважає Дещицю сильним дипломатом

Дещиця був голосом українського уряду і українського народу, вважає Керрі. За його словами, колишній в.о. міністра закордонних справ став прикладом сильного, принципового дипломата.

Держсекретар США Джон Керрі подякував колишньому в.о. міністру закордонних справ України Андрієві Дещиці за його внесок у розвиток демократичної і процвітаючої України.

"Я пишу, щоб висловити свою вдячність за вашу службу на посаді міністра закордонних справ України і вашу роль у побудові більш єдиної, демократичної та процвітаючої України", - сказано у листі держсекретаря США Дещиці.

Дж.Керрі зазначив, що самовідданість і професіоналізм Дещиці як дипломата мали вирішальну роль в умовах складної кризи.

"У Парижі у березні, і в Женеві у квітні Кетрін Ештон та Сергієм Лавровим Ви були голосом українського уряду і українського народу, пропонуючи мирний шлях виходу з кризи. Ви також стали прикладом сильного, принципового дипломата в життєво важливий момент для вашої країни", - підкреслив Дж.Ееррі, звертаючись до Дещиці.

Він побажав колишньому в.о. міністра закордонних справ України успіхів на його новій посаді посла.

Раніше повідомляли про те, що президент Петро Порошенко висловив подяку екс-главі Міністерства закордонних справ Андрію Дещиці. "Мною запропоновано йому одне із закордонних дипвідомств. Прохання не наполягати на країні, про це ми визначимося з Дещицею окремо", - сказав Порошенко з трибуни парламенту.

На останній фразі по залу почав лунати сміх і вигуки: "До Росії!" Народні депутати, стоячи аплодували Дещиці, дякуючи йому за роботу. У залі пролунав мотив відомої пісні: "Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла".

За його відставку проголосували 315 народних депутатів та дали згоду на призначення главою МЗС Павла Клімкіна.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зазначив, що Дещиця "з честю виконував свої професійні обов'язки, давав об'єктивні коментарі з багатьох питань".

Нагадаємо, 14 червня під час акції протесту під російським посольством мітингувальники закидали будівлю яйцями, зеленкою, перевернули і розбили машину, що належить автопарку диппредставництва. Андрій Дещиця приїхав до протестувальників, закликав проводити мирний протест і заспівав разом з ними популярну народну пісню про Путіна. !zn

Читайте також:

Дещиця очолить одне з українських посольств

Порошенко пообіцяв депутатам не узурпувати владу

Дещиця заспокоював мітингувальників під посольством РФ у Києві та заспівав пісню про Путіна