UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казахстан налаштований на одну хвилю з США - глава МЗС Казахстану

Глава МЗС Казахстану побажав держсекретареві США "всіляких успіхів у глобальних зусиллях".

Порядок відносин Вашингтона і Астани охоплює все коло питань, заявив глава МЗС Казахстану Ерлан Ідрісов в ході зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі.

"Ми налаштовані на одну хвилю і дуже раді такому цілеспрямованому стратегічному партнерству", - підкреслив Ідрісов.

Про задоволення розвитком співробітництва між США і Казахстаном заявив і держсекретар США Джон Керрі. Він повідомив про те, що посилено працює над приєднанням Казахстану до СОТ.

"Ми задоволені розвитком співробітництва, в тому числі у сфері безпеки, економіки, по ряду інших питань. Ми посилено працюємо над приєднанням Казахстану до СОТ. Я думаю, буде правдою сказати, що у регіональному контексті відносини з Казахстаном є для нас одними з найважливіших", - зазначив Керрі.

Серед прикладів співпраці держсекретар США назвав протидії терористичній організації "Ісламська держава", ядерне нерозповсюдження, афганське питання, торгівлю, регіональний розвиток.

Так як в Казахстані вже настало 11 грудня, Ідрісов привітав Керрі з днем народження та побажав йому "всіляких успіхів у глобальних зусиллях".

Читайте також: Газові суперечки з Росією уряд планує залагодити лише не раніше 2016 року

Керрі, у свою чергу, привітав колегу з прийдешньою річницею незалежності Казахстану, яка буде відзначатися 16 грудня.

Раніше Казахстан пішов на поглиблення економічних відносин з Євросоюзом. Так, Казахстан і Євросоюз завершили переговори щодо нової угоди про співпрацю і щодо вступу Казахстану до СОТ.

30 серпня президент Казахстану Назарбаєв заявив про те, що його країна залишає за собою право вийти з Євразійського союзу.