UA / RU
Підтримати ZN.ua

Катеринчук оголосив про висунення у мери Києва, незважаючи на низький рейтинг

За даними останніх соцопитувань, Катеринчук програє вибори у Києві провладному кандидата Попову.

Народний депутат Микола Катеринчук (фракція "Батьківщина") оголосив про висунення своєї кандидатури на виборах мера Києва.

"Я, Микола Катеринчук, член парламентської фракції "Батьківщина" і лідер Європейської партії, прийняв рішення у разі призначення виборів у Києві висунути свою кандидатуру на посаду мера столиці", - сказано у зверненні до жителів Києва і лідерів опозиції Юлії Тимошенко, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока на його сторінці у Facebook.

Катеринчук вважає, що Віталій Кличко, рейтинг якого гарантує перемогу, балотуватися не буде. "Віталій, очевидно, брати участь у київських виборах не буде. Це зрозуміло. У нього є вища мета - президентське крісло. Опозиції потрібна інша фігура. Замість того, щоб визначитися з прізвищем кандидата, провівши прозорий відбір найбільш рейтингового політика, опозиційні лідери почали наступати на звичні граблі. Проводити кулуарні домовленості. Відверто торгуватися. У результаті ставка зроблена на людину, яка не може представляти опозицію на київських виборах. Мова йде про Петра Порошенка", - повідомив він.

Проте кандидатуру Порошенка Катеринчук вважає неприйнятною. "Я стверджую, що він не має морального права балотуватися від опозиції", - написав він, відзначивши, що "великому бізнесу не місце в українській політиці".

"Я виставив свою кандидатуру не просто через політичні амбіції або бажання зробити кар'єрний зліт. Я хочу припинити кулуарні домовленості щодо визначення кандидата в мери Києва без участі киян", - повідомив Катеринчук.

При цьому він зазначив, що це рішення не було для нього простим. "Добре уявляю собі тон і зміст коментарів мого рішення - з боку соратників з опозиції, експертів і журналістів. Мене звинуватять у непомірних політичних амбіціях, в розколі опозиційних лав", - упевнений він.

Як повідомлялося, за даними соцопитування Центру Разумкова, Катеринчук програє вибори мера Києва голови КМДА Олександру Попову. Порошенко може випередити провладного кандидата, проте з дуже незначною перевагою. !zn

Читайте також:

Рейтинг Кличка в Києві у два рази вищий, ніж у Попова

Опозиція не обговорювала кандидатуру Порошенка на посаду мера Києва

Катеринчук заявив, що мером Києва може бути тільки він або Кличко