UA / RU
Підтримати ZN.ua

Касько розповів про свої київські квартири

Колишній заступник Шокіна назвав заяви ГПУ маніпуляцією.

Трикімнатна квартира в будинку на бульварі Дружби Народів є єдиним службовим житлом, яке приватизував колишній заступник генпрокурора Віталій Касько.

Про це сам Касько повідомив на своїй сторінці у Facebook ввечері в середу, 13 квітня.

За його колишнього прокурора, однокімнатна квартира в столиці, яку приватизувала його мати, була видана не Генпрокуратурою, а міською владою.

"У 2008 році ГПУ ініціювала виділення мені трикімнатної квартири... Це було перше і єдине службове житло, яке я отримав. Для одержання житла я надавав ГПУ ту інформацію і в тій формі, які були потрібні профільним управлінням. В тому числі, довідку з ЖЕКу про склад сім'ї, якою спекулює ГПУ", – пояснив Касько.

Він також назвав дії прокуратури, яка під час слідства опублікувала частину документів , маніпуляцією.

"Маніпуляція – це в стилі роботи ГПУ зразка Шокіна", – резюмував Касько.

Раніше повідомлялося, що Касько звернувся до НАБУ із заявою про перевищення співробітниками ГПУ службових повноважень.

Читайте також: Касько прийшов на допит в ГПУ

Як писало ZN.UA, пізно увечері в неділю, 10 квітня, співробітники прокуратури зачитали колишньому заступнику генпрокурора Віталієві Каську підозру в шахрайстві та підробці документів.

На допиті в ГПУ 13 квітня Касько вручили клопотання про арешт, яке буде розглянуто в суді 14 квітня.

22 березня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на квартиру Каська на бульварі Дружби народів, 14-16 у Києві. За версією слідства, колишній заступник генпрокурора скоїв шахрайство, надавши недостовірну інформацію про відсутність постійного житла в Києві, і через завищення фактичної кількості членів сім'ї в 2010-2014 рр. незаконно заволодів квартирою в столиці.

Касько, в свою чергу, заявив, що вважає арешт житла особистою помстою глави ГПУ Віктора Шокіна.

Нагадаємо, 16 лютого Касько написав рапорт про відставку. Своє рішення він мотивував неможливістю продовжувати свою роботу в Генпрокуратурі. Зокрема, він заявив, що "Шокін забрав у мене всі функції і інструменти ведення справ, над якими починала працювати наша команда, в тому числі, про "діамантових прокурорів". Касько не виключив, що після його відставки ГПУ може розвалити справи "діамантових прокурорів". У ГПУ назвали звільнення Касько піар-акцією.