UA / RU
Підтримати ZN.ua

Картина в Україні залишається дуже похмурою — Джонсон

Прем'єр Британії перед поїздкою до Мюнхена висловив побоювання щодо ситуації з можливим російським вторгненням.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що напруженість, що зберігається у відносинах між Росією і Україною, "як і раніше залишається дуже похмурою", про це глава британського Кабінету написав у своєму Twitter, перед поїздкою на Мюнхенську конференцію з безпеки.

"Картина в Україні залишається дуже похмурою. Цими вихідними я поїду на Мюнхенську конференцію з безпеки для спілкування з партнерами. Захід єдиний: деескалація та діалог — єдиний шлях уперед", — написав Джонсон.

Заяви Джонсона стали продовженням риторики американських союзників. Так, Держсекретар США Ентоні Блінкен на засіданні Радбезу ООН заявив, що Росія планує атакувати столицю України в найближчі кілька днів.

За оцінками західних розвідок, президент Росії Владімір Путін у будь-який момент може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, хоча США стверджують, що не володіють інформацією, чи Путін остаточно вирішив атакувати Україну.

Читайте також: Джонсон назвав неоднозначною інформацію про відведення військ РФ

Спікер Пентагону Джон Кірбі вперше заявив, що США готують пакет військової допомоги Україні, де буде не лише оборонна, а й наступальна зброя.