UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кармазін готовий через суд оскаржити президентство Януковича

Діяльність Кармазіна щодо позбавлення через суд депутатських мандатів може поширитися і на інші виборні посади. Він готовий оскаржити президентство Януковича.

Колишній народний депутат Юрій Кармазін вважає, що через суд можна позбавити повноважень не тільки депутатів, а й президента, якщо з'ясується, що під час президентських виборів були порушення. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", коментуючи позбавлення судом за його позовами мандатів народних депутатів.

За словами Кармазіна, "якщо виявиться, що сфальсифіковані матеріали, і це виллється десь, то, звичайно, треба так ставити питання".

Кармазін зазначив, що саме в контексті майбутніх президентських виборів важливо позбавляти повноважень тих, хто став депутатом завдяки порушень.

Нагадаємо, що зараз Вищий адміністративний суд України розглядає позов Юрія Кармазіна про скасування постанови ЦВК про реєстрацію депутата-мажоритарника Ігоря Маркова.

У лютому 2013 року за позовом Кармазіна ВАСУ позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. !zn

Читайте також:

Кармазін має намір позбавити мандатів ще кількох регіоналів

Регіонал Марков заявив, що його хочуть позбавити мандата за відмову голосувати за євроінтеграцію

ВАСУ розгляне скасування реєстрації ще п'яти депутатів

Суд постановив забрати депутатські картки і посвідчення Балоги і Домбровського