UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидатури нових членів ЦВК ще не подані до парламенту - Парубій

Спікер анонсував низку кадрових призначень під час нової сесії.

Під час роботи нової сесії Верховної Ради депутати повинні прийняти рішення щодо низки кадрових питань, зокрема про призначення нового голови Національного банку України та формування Центральної виборчої комісії. Однак подання на призначення членів останньої ще не надходило до парламенту. Про це спікер Андрій Парубій заявив під час брифінгу у понеділок, 5 лютого.

"В нас є великий блок кадрових питань, і це буде одна з прерогатив на весняну сесію. Це і склад Центральної виборчої комісії, і голова національного банку, і вповноважений з прав людини, це і рахункова палата. І це той план, який ми повинні виконати цієї весни", - сказав голова ВР.

При цьому він зазначив, що на разі подання на нових членів ЦВК ще немає, оскільки триває збір документів щодо усіх кандидатів. При цьому спочатку щодо них має пройти антикорупційна перевірка, яка може тривати близько 15-20 днів.

"Я сподіваюся, що подання від президента надійде в найближчі дні – і тут же, невідкладно я подам усіх кандидатів на спеціальну перевірку і дам доручення невідкладно розглянути дане питання", – заявив він, додавши, що дуже сподівається, що рада візьметься за формування нового складу ЦВК ще цього тижня.

Як повідомлялося, 22 січня президент Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Президент запропонував затвердити наступні 14 кандидатур: Алла Басалаєва ("Відродження"), Наталія Бернацька ("Народний фронт"), Михайло Вербенський (БПП), Ірина Єфремова ("Народний фронт"), Ольга Желтова (БПП), Олег Конопольський (БПП), Світлана Кустова (БПП), Ольга Лотюк (БПП), Віталій Плукар (БПП), Євгеній Радченко ("Самопоміч"), Надія Синиця ("Народний фронт"), Тетяна Сліпачук ("Воля народу"), Леонтій Шипілов ("Народний фронт"), Тетяна Юзькова ("Радикальна партія").

Детальніше про перспективи ЦВК читайте у статті Віктора Трепака "ЦВК: зміна складу з дальнім прицілом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".