UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидатом від опозиції на повторних виборах у київському окрузі став свободівець Левченко

За кандидатуру Левченка проголосували всі 332 делегати з'їзду ВО "Свободи". У "Батьківщині" також одноголосно підтримали його висунення.

Партія ВО "Свобода" висунула кандидатом на повторних виборах народних депутатів у мажоритарному окрузі №223 Юрія Левченка. Таке рішення було ухвалено на з'їзді партії. Кандидатуру Левченка одноголосно підтримали всі 332 делегати з'їзду. Керівником виборчого штабу було призначено народного депутата ("Свобода") Андрія Іллєнка.

Представник "Батьківщини" Микола Томенко у своєму виступі заявив, що на своєму з'їзді, який зараз проходить у Києві, одноголосно підтримав кандидатуру Юрія Левченка.

У свою чергу делегати з'їзду "Свободи" одноголосно підтримали опозиційних кандидатів на округах №№194, 197, 132 і 94, де також будуть проводитися повторні вибори.

Опозиція мала намір підтримати на цих виборах кандидатів, яких вона висувала на чергових парламентських виборах 28 жовтня 2012 року. Так, ВО "Батьківщина" буде підтримувати Миколу Булатецького в 194-му окрузі, Леоніда Даценка у 197-му окрузі Аркадія Корнацького у 132-му окрузі і Віктора Романюка у 94-му окрузі. Узгодженим кандидатом від опозиції у 223-му окрузі в Києві буде представник ВО "Свобода" Юрій Левченко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №№94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Раніше у партії "Батьківщина" повідомили, що у найближчі дні проведуть з'їзд із висунення кандидатів у депутати у п'яти мажоритарних округах. При цьому, за словами народного депутата Павла Петренка, партія буде висувати в округах тих кандидатів, які вже перемогли у них на виборах в 2012 році.

26 вересня президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п'яти мажоритарних округах, призначених на 15 грудня. Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Як відомо, ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 року. !zn

Читайте також:

У КВУ впевнені, що довибори до Ради у п'яти округах будуть складними і для влади, і для опозиції

В Україні стартувала виборча кампанія у п'яти проблемних округах

Президент схвалив виділення грошей на вибори в п'яти проблемних округах