UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидати від ПР на вибори в проблемних округах можуть йти як самовисуванці

Щоб уникнути необхідності скликати всеукраїнський з'їзд, регіонали готові підтримати членів своєї партії на довиборах у Раду як самовисуванців.

Партія регіонів може висунути своїх кандидатів на перевибори в проблемних округах на партійних конференціях, а не на з'їзді. Тоді вони будуть балотуватися як самовисуванці, залишаючись при цьому членами партії.

"Взагалі, висувати кандидатів потрібно на з'їзді. Однак якщо термін короткий, ми можемо висунути своїх представників на партійних конференціях, і вони будуть йти як самовисуванці, але будуть членами партії", - повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він пояснив, що це буде зроблено для того, щоб уникнути необхідності збирати з'їзд на всеукраїнському рівні.

"Разом з тим, ПР підтримає цих самовисуванців офіційно, тобто буде агітувати за них", - додав Єфремов.

Раніше в Партії регіонів не виключили, що вони замінять своїх кандидатів у всіх п'яти проблемних округах і висунуть "нових людей".

Нагадаємо, в опозиції вже визначилися зі своїми кандидатами - вони будуть висувати кандидатів, які перемогли на цих же округах на парламентських виборах у жовтні 2012 року. Це Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко та Юрій Левченко.

За підсумками парламентських виборів ЦВК відмовилась встановлювати результати виборів в округах №94, 132, 194, 197 і 223. За офіційною причини - через зіпсовану виборчу документацію.

Законом "Про вибори народних депутатів" не передбачена можливість невизнання результатів виборів у одномандатних округах, тому ЦВК відмовився призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання даної проблеми в законодавчому порядку.

Кабмін вже схвалив законопроект про порядок проведення позачергових виборів у семи мажоритарних округах. Крім п'яти вищезгаданих округів, документ передбачає перевибори в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського, позбавлених мандатів рішенням Вищого адмінсуду. Тепер остаточне слово має сказати Верховна Рада. !zn

Читайте також:

ПР хоче надати ЦВК право скасовувати вибори на проблемних округах

Центрвиборчком зареєстрував олігарха Новинського кандидатом у депутати

Кабмін схвалив законопроект про перевибори в сфальсифікованих округах

КС відмовився відкривати провадження у справі про перевибори в проблемних округах