UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидат із рейтингом менше 1% Олег Царьов знявся з президентських перегонів

Дані соцопитувань показують, що навіть у Донецькій області рейтинг Царьова не перевищує 2%. Тим не менш, він претендує на те, щоб "донести голос Південного Сходу".

Народний депутат Олег Царьов заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів президента України, повідомляють "Новини Донбасу" з посиланням на повідомлення самого Царьова.

У заяві Царьова, зокрема йдеться, що його "головною метою було використовувати кандидатський статус для того, щоб донести голос Південного Сходу до жителів решти України, в тому числі західної".

"Але київська влада, у порушення всіх демократичних норм, позбавила мене цієї можливості. Приїзд до Києва для виступу перед загальноукраїнською аудиторією пов'язаний для мене з ризиком для життя, а участь у теледебатах на телеканалі УТ-1 за допомогою телемосту було відкинуто. Я прийняв рішення зняти свою кандидатуру, тому що бачу: в подібних умовах кандидатський статус неефективний. Ми будемо шукати інші інформаційні канали та можливості для донесення своїх думок і позицій до жителів центральної і західної України", - йдеться в повідомленні.

Царьов також закликав інших кандидатів - Петра Симоненка, Михайла Добкіна, Сергія Тігіпка, Ріната Кузьміна та інших кандидатів, базовий електорат яких знаходиться на Південному Сході, знятися з виборів.

У той же час, у прес-службі Центральної виборчої комісії агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що заява Царьова про зняття з балотування у президенти України не надходила.

Помічник депутата повідомила агентству, що в даний час він знаходиться на засіданні Координаційної ради Громадського руху "Юго-Восток" і їй нічого не відомо щодо його заяви про участь у виборах.

Дострокові президентські вибори в Україні призначено на 25 травня. Загалом було зареєстровано 23 кандидатів.

Як свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) за замовленням ZN.UA в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій областях, президентський рейтинг Царьова у цьому регіоні - 1,3%. !zn

Читайте також:

Путін не визнає вибори в Україні, якщо Царьова і Добкіна будуть бити

Махніцький пообіцяв довести справу за сепаратизм Царьова до суду

Проти Царьова розпочато ще одне кримінальне провадження за сепаратизм