UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канадська віза подорожчає майже вдвічі

Канада почнет збирати біометричні дані українців.

Канада прийняла рішення ввести збір біометричних даних для всіх прохачів віз із українським громадянством. Мова йде про відбитки пальців і електронну фотографію, які будуть вимагати у прохачів туристичних віз, дозволів на роботу, навчання і постійне проживання в Канаді, заявили в міністерстві імміграції, громадянства та біженців Канади.

Як повідомляє "Укрінформ", біометричні дані будуть збиратися в кожного прохача тільки раз на 10 років, незалежно від тривалості виданої візи. Такі зміни набудуть чинності вже влітку цього року.

У той же час ці зміни потягнуть за собою майже подвійне подорожчання канадських віз, оскільки до консульського збору буде додано ще й плата за збір біометричних даних у розмірі 85 канадських доларів ($ 64). Звичайна туристична віза, яка зараз обходиться заявнику в 100 канадських доларів, що дорівнює 75 доларів США, тепер буде коштувати 185 доларів ($ 140).

Нагадаємо, що посли Євросоюзу затвердили нові правила в'їзду в Шенгенську зону, згідно з якими потрібно буде оформляти спеціальний дозвіл на в'їзд до ЄС для громадян країн, з якими Євросоюз уклав договір про безвізовий режим, у тому числі для українців. За отримання дозволу на перетин кордону потрібно буде заплатити 7 євро. Якщо відповідне рішення затвердять Європарламент та Рада ЄС, воно може вступити в силу в 2020 році.