UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада вводить санкції проти Путіна

Також країна підтримала від'єднання РФ від SWIFT.  

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що влада країни прийняла рішення ввести санкції проти президента країни-агресора Росії Владіміра Путіна за початок війни в Україні. Про це вона написала на своїй сторінці у Твіттер. 

"Сьогодні ми вживаємо більше дій. Ми санкціонуємо президента Путіна за його варварський напад на Україну. Ми закликаємо негайно вилучити Росію з міжнародної банківської системи SWIFT", - пише Фріланд. 

Крім того, Канада вводить санкції також проти представників влади у Білорусі, які причетні до нападу Росії на Україну, та які надавали свою допомогу. 

"Ми запускаємо відповідний фонд Червоного Хреста для підтримки народу України. Ми об’єднані з нашими союзниками та хоробрими людьми України, які борються за свою демократію – і нашу. Слава Україні!" - підсумувала глава МЗС Канади. 

Читайте також: Путін офіційно потрапив до компанії лідерів-ізгоїв: до Лукашенка та Асада

Нагадаємо, окрім Канади санкції проти президента Росії Владіміра Путіна ввели також Британія та Євросоюз. На додачу такі наміри підтвердили у Білому домі. За даними ЗМІ, Вашингтон сьогодні повинен повідомити остаточне рішення.