UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада слідом за США доставила в Україну борт із озброєнням

Військова допомога з Канади включає цілий перелік різних позицій.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україні приземлився борт із Канади із озброєнням для української армії. Про це глава українського військового відомства написав на своїй сторінці у Twitter.

"Зброя для збройних сил України від наших близьких друзів. Ми отримали військову допомогу у вигляді гвинтівок, кулеметів з оптичними прицілами, приладів нічного бачення та спостереження та військового обладнання. Дякуємо за це важливе та своєчасне рішення! Окрема подяка міністру оборони Аніті Ананд та Канаді від України", — написав Резніков.

 

15 лютого стало відомо, що в Канаді ухвалили рішення поставити в Україну летальне озброєння на суму в 6,1 млн. канадських доларів, а також 393 млн. доларів США в кредит з урахуванням загострення ситуації навколо України.

Як повідомлялося раніше, в рамках домовленості міністрів оборони Лондон може вже в найближчому майбутньому відправити Міністерству оборони України партію зброї.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна в останні тижні та місяці отримала від партнерів понад 1 тисячу тонн військового обладнання та оборонного озброєння.

Читайте також: До України прилетіли ще два американських "птахи"

Нагадаємо, 22 січня Україна отримала першу партію військової допомоги США. Загалом наша країна має прийняти півсотні таких Боїнгів.