UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада розгляне спрощення візового режиму для України

Трюдо погодився на пропозицію Зеленського переглянути візовий режим.

Канада незабаром перегляне можливість спрощення візового режиму для України. Про це під час телефонних переговорів 15 червня домовилися президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Згідно із повідомленням на сайті Офісу президента, Зеленський висловив надію на досягнення прогресу у процесі поступової лібералізації Канадою візового режиму для громадян України і запропонував прискорити відповідну двосторонню роботу на рівні урядів.

Зокрема, він запропонував почати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад, з молоді, студентів.

У відповідь Джастін Трюдо зазначив, що, попри складну ситуацію, зараз є можливість переглянути візовий режим для його лібералізації, і над цим треба працювати.

Український президент подякував і сказав, що очікує прибуття групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади.

Читайте також: Канада анонсувала апгрейд угоди про зону вільної торгівлі з Україною

Раніше повідомлялося, що Канада передала 700 тисяч доларів Україні. Канада зробила пожертву для підтримки населення Донбасу.