UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада допоможе Україні закупити газ на зиму

Уряд Канади надасть грошей на імпорт газу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував допомогу від уряду Канади у розмірі 450 млн канадських доларів ($351 млн).

За словами прем'єра, кошти призначені для закупівлі газу.

"Черговий крок солідарності від Канади. Україна отримає 450 млн канадських доларів допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону", - повідомив Шмигаль у Telegram.

Шмигаль подякував прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо та віце-прем'єр-міністру фінансів цієї країни Христі Фріланд за непохитну підтримку України у боротьбі за демократію та свободу.

Читайте також: Газпром почав передзимовий шантаж Європи: названо безпрецедентну за всю історію ціну на газ майбутньої зими

Раніше голова правління компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив про те, що Україні необхідно імпортувати до опалювального сезону 4,5 млрд кубометрів газу, оскільки на сьогодні у сховищах закачано лише 12,3 млрд кубометрів із необхідних 19 млрд куб.м.

Докладніше про майбутній опалювальний сезон і де державі взяти гроші, щоб не замерзнути - читайте у статті Миколи Теслі "Опалювальний сезон: дефіцит ресурсів, грошей та реформ"