UA / RU
Підтримати ZN.ua

Каддафі: Лівійський народ не визнає легітимність Перехідної національної ради

Муамар Каддафі заявив, що лівійський народ не підтримає визнання країн Заходу повстанської Перехідної національної ради (ПНС) як законного представника країни.

Утім, саме таке рішення прийнято в п'ятницю, 15 липня, на четвертому засіданні міжнародної Контактної групи щодо Лівії. У засіданні, що відбулося в Стамбулі, взяли участь представники більш ніж тридцяти держав і міжнародних організацій.

«Поки не буде сформовано тимчасовий уряд, Сполучені Штати визнають Перехідну національну раду як легітимного представника, - заявила держсекретар США Хілларі Клінтон. - Надалі ми розглядатимемо їх саме так. У свою чергу, режим Каддафі більше не є для нас легітимною владою в Лівії».

Учасники контактної групи, засідання якої закрито для преси, обговорили підготовлену Туреччиною «дорожню карту» врегулювання ситуації в Лівії, а також проблеми гуманітарної допомоги місцевому населенню. Крім того, вирішено запропонувати військам Муамара Каддафі й повстанцям домовитися про припинення вогню.

Поки що їх протистояння в Лівії триває, незважаючи на значні втрати. Повстанці здійснюють наступ на Тріполі, готуючись оточити столицю.