UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін звільнив вакцину для профілактики коронавірусу від ПДВ

За словами Шмигаля, прийняте рішення дозволить знизити вартість імпортних вакцин для профілактики коронавірусу.

Кабінет міністрів України в середу, 2 грудня, прийняв постанову уряду, згідно з якою імпорт вакцини від COVID-19 звільняється від сплати ПДВ, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що прийнята постанова включає в переліки препаратів, які звільняються від ПДВ, затверджені постановами №224 і №225, низку антибіотиків і вакцини для профілактики COVID-19.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, прийняте рішення дозволить знизити вартість імпортних вакцин для профілактики коронавірусу.

Читайте також: У проекті держбюджету-2021 на вакцинацію від коронавірусу передбачили 2,6 млрд грн замість 15,1 млрд грн – Степанов

Раніше повідомлялося, що МОЗ затвердило заявку на безкоштовну вакцину від коронавірусу, згідно з якою Україна отримає 8 мільйонів безкоштовних доз вакцини в рамках глобального механізму COVAX. Ця програма передбачає подвійне введення дози, тому зробити щеплення зможуть чотирьом мільйонам людей.

Вакцину для решти 16 мільйонів планують придбати за кошти Європейського інвестиційного банку ($50 мільйонів) і на додаток завершуються переговори зі Світовим банком з приводу $50-75 мільйонів.