UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін звільнить 24 тисячі урядовців

На такий крок уряд піде для того, щоб скоротити витрати на органи державної влади, зазначив Яценюк. За його словами, це посприяє проведенню Конституційної реформи в країні.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення скоротити кількість урядовців державної виконавчої влади на 10%, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Уряд прийняв рішення про скорочення на 10% усієї чисельності органів державної виконавчої влади. Ми з 249 тисяч скорочуємо близько 24 тисяч урядовців", - заявив прем'єр.

За його словами, озвучені заходи - це перший етап, який дасть можливість з одного боку скоротити витрати на органи державної влади, а з іншого боку посприяє проведенню Конституційної реформи в Україні.

"Відповідно до моєї позиції, як прем'єр-міністра, що потрібно включити (до Конституційної реформи - ред.): ліквідацію обласних державних адміністрацій, створення виконавчих комітетів, позбавлення центральної влади функцій, які притаманні центральній владі і передання цих функцій на місця. Всі ми скоротимо кількість центральної влади до 20%, це потрібно для проведення Конституційної реформи", - зазначив він.

Раніше повідомляли про те, що для отримання кредиту МВФ Україні доведеться скоротити бюджетні витрати. !zn