UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін збирається на екстрене засідання через пожежу на нафтобазі під Києвом

Обіцяють "прийняти всі необхідні рішення".

В. о. прем'єр-міністра В'ячеслав Кириленко скликав екстрене засідання Кабміну через ситуацію з пожежею на нефтебезе під Києвом.

"Екстрене засідання Уряду з питань ліквідації пожежі на нафтобазі в Глевасі відбудеться о 14.30. Всі необхідні рішення будуть прийняті", - написав він у Twitter.

Пожежа на нафтобазі у Василькові почалася увечері в понеділок, 8 червня. Вона спочатку охопила три резервуари, постраждали чотири співробітники підприємства. Пожежні вступили в боротьбу з вогнем, але не змогли його подолати до ранку вівторка, коли нафтобазу струсонув потужний вибух. Співробітники ДСНС, які перебували на місці події, отримали опіки. Станом на 11:00 з трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок, вогонь знищив майже 10 одиниць техніки. Пожежники намагаються не допустити поширення вогню, в тому числі у бік військової частини, яка знаходиться неподалік. Існує загроза нових вибухів.

В МВС повідомляли, що станом на 12:00 в результаті трагедії одна людина загинула і чотирнадцять травмовано, з яких сім працівників ДСНС.

Екстрене засідання Уряду щодо питань ліквідації пожежі на нафтобазі у Глевасі відбудеться о 14.30. Усі необхідні рішення будуть прийняті.

- В'ячеслав Кириленко (@KyrylenkoVyach) 9 червня 2015