UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін пропонує Раді скасувати Угоду про вільну торгівлю з Білоруссю

Відповідний законопроєкт внесений до парламенту

25 грудня Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає скасування Угоди про вільну торгівлю між Україною та Білоруссю, яка виступила на боці держави-агресора Росії й надала свою територію для здійснення повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року й досі продовжує спільні військові навчання.  

Відмова від Угоди пропонується «у зв’язку з докорінною зміною обставин та враховуючи вчинення РФ військової агресії проти України, її суверенітету та територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах, причетність Республіки Білорусь до незаконного застосування сили проти України», повідомив у Telegram постійний представник Кабінету міністрів України у парламенті нардеп Тарас Мельничук. 

Читайте також: «Україна все одно буде наша» – Лукашенко заявляє, що Зеленський готується до втечі

Законопроєктом пропонується припинити дію: 

Читайте також: США запровадили санкції проти оборонного сектору Білорусі та «гаманців» Лукашенки

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни США (ISW) минулого тижня заявили, що російські окупанти посилили військове угруповання на території Білорусі, а Мінськ розгорнув декілька додаткових батальйонів та тактичних груп у двох областях біля кордону з Україною. Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв 23 грудня заявив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається спокійною, однак вона може змінитися в будь-який момент.